Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Macrofoto, men känslan vill inte riktigt infinna sig!

Macrofotografering som är bland det roligaste jag vet...

Det beror nog mest på att mina mellanringar är borta, de är helt enkelt puts väck. Så, jag kommer liksom inte tillräckligt nära. Jag har ett "macroobjektiv" av lite äldre snitt som bara ger 1:2 som största förstoringsgrad. Det kompenseras mer än väl av mellanringarna. Därför blir det liksom inte samma sak när jag ska plåta småkryp. Så här blev resultatet av dagens övningar.

Tänk om någon kunde ge mig en riktigt bra deal på ett "riktigt" macro...men det lär väl inte ske. Så...:

"Eliza var F..............N är mina mellanringar"

Inlagt 2012-05-25 22:03 | Läst 1736 ggr. | Permalink
Det blev ju fina bilder ändå, 1:2 räcker ganska långt. Faktum är att när jag fotar makro ligger jag mest däromkring, eller ännu lägre avbildningsskala. Men detta beror ju på hur man fotar makro och vilka makromotiv man väljer. Fina bilder som sagt. Näst sista tycker jag är bäst, insekten ser ut som en cool en som ler :-)
Svar från Tovok 2012-05-25 23:07
Hej Fredrik! Jo visst räcker det ganska långt. Det brukar se ut ungefär som ovan när jag macrofotar. Men just idag hade jag gärna kunnat komma lite närmare. Jag kände mig lite begränsad. Tack för din kommentar! /Tommy.
Fredrik183 2012-05-25 23:14
Ja jag förstår det. Små kryp, eller små blomdelar vill man ju komma närmare än så. Eller för den delen stora kryp om man vill ta riktigt nära bilder.
Fina bilder! Tycker att makro är kul oavsett om det är 1:1 eller 2:1 eller 3:1 skala.. Man kan ta olika typ av bilderna.. Det krävs extremt bra tålamod och icke skakiga händer när man fotar 3:1 - uppåt.. Väldigt svårt!!
Svar från Tovok 2012-05-26 20:54
Visst är det kul, jag brukar dock kunna bestämma lite mer själv över hur nära jag ska vara. Det kunde jag inte igår. Tack för din kommentar Micke! /Tommy.
Jag tycker att du lyckats riktigt bra med tanke på 1:2!Hoppas dina mellanringar behagar dyka upp. :-)
Trevlig helg!
//ewa
Svar från Tovok 2012-05-26 20:55
Det hoppas jag me´! :-) Tack det samma, Ewa! /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg