Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

När man känner sig lite oinspirerad, Norberg out of focus!

Om vädret inte är ett dugg kul. Om skymningen kommer innan en hinner ut. Om en inte har några bildidéer och inte någon inspiration. Om en känner att en har fotat allting inom en rimlig radie, men ändå känner suget att fotografera...

Tänk om jag skulle ta det allra skarpaste objektivet, (Olympus m.zuiko 45:1.8), och sätta det på kameran. Gå ut i blå timmen. Slå av autofokusen, och ställa skärpeinställningen där bilden blir så oskarp som möjligt.

Hur blir det då?...

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

~Norberg 5 januari 2021~

****

Inlagt 2021-01-05 22:41 | Läst 1372 ggr. | Permalink
Känner igen mig. Här i Norrköping är vädret just nu som bäst grått - grått - grått och som värst ungefär likadant. -2 och känns som -7.

Huru plåta den känslan? Helst så att fotot verkligen slår an och får en Like här på FS.

Dina bilder är ju lite glada mitt i alltihopa! Sjuan tyckte jag hade något extra. Jag skulle fundera på upprätning och beskärning upptill
Svar från Tovok 2021-01-06 20:53
Tack Måns! Ja ibland behöver man tänka lite i nya banor, "twista till det" lite. Roligt om jag kunde pigga upp gråvädret lite! Jag pulade faktiskt en del med att försöka räta upp 7.an, men fick inte till det, så den fick vara som den är, men jag gillar den också på nåt sätt! :) Ha det gott! :) /Tommy.
Kul idé (blir inspirerad!)
Jag gillar nog första bilden bäst, de runda ljusbollarna är så fint fördelade där - snyggt framför de raka linjerna i bakgrunden dessutom.
Svar från Tovok 2021-01-06 20:57
Tack Lena, roligt om jag kan få bjuda på lite inspiration! :) De runda bollarna är faktiskt julpynt längs en gata här i Norberg i form av stora ljusbollar, de mörka linjerna är träd emellan! :) /Tommy.
Det är vackert. Förmågan att med kreativitetens hjälp omdana ett iskallt gråväder till varma ögonblick där ljuspunkter skimrar som ädelstenar. Rena rama impressionismen:)
Tycker om när bilder får en att le. Tack för det!
Allt gott!
//Morgan
Svar från Tovok 2021-01-06 20:58
Tack Morgan för en superfin kommentar, den värmer. Roligt att få bjuda på lite glädje och färg dessutom! Allt gott till dej också! :) /Tommy.
Visst är det bra att ha riktigt dyra, superskarpa objektiv ibland?Vilka bilder dom ger! Väl utnyttjad fotoleda, hälsningar/ Björn
Svar från Tovok 2021-01-06 21:02
Tack Björn, man vet ju aldrig vad ledan kan leda till... kanske ett led till! :) Det här objektivet är det skarpaste jag har, helt klart, men också ett av de billigaste, så litet och behändigt och kanske det mest kreativa jag har, både i skärpa och oskärpa. Ha det fint! /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg