Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

I går var vi i...

GRÄNNA!

Pentax K3, Sigma 17-70:2,8-4 @63 mm f/4

f/6,3

f/8

f/13

Mest på kul, men vilken tycker du är bäst? :)

Inlagt 2018-08-14 20:15 | Läst 1680 ggr. | Permalink
Om man vill framhäva hjärteslickepinnen, så är ju första bilden, men den fina bokehn, utmärkt. Vad tycker du om ditt Sigmaobjektiv?
Svar från Tovok 2018-08-15 19:21
Jo den blev ganska bra som bild betraktad, men Gränna är lite för utsmetad i bokehn. (Det syntes ännu mindre av stan på lilla skärmen på kameran, så då tyckte jag att den hade blivit rätt misslyckad, nu tycker jag som sagt att den blev rätt fin, ändå.) Så jag tycker nog själv bäst om någon av de andra bilderna i alla fall! :) Tack för kommentaren Ragnar! :) /Tommy.
Just, ja du frågade om objektivet! :) Jo det är en riktigt bra glugg och jag använder det jättemycket! väldigt användbart! Skarpt och fint, för det mesta, och med fin oskärpa, (den är nästan det bästa med det!:) Men det vinjeterar en del på största bländare och ibland tycker jag inte heller att det är så där toppenskarpt på största bländare på en del av brännvidderna. Jag hade en äldre version förut och jag var mer "kär" i det objektivet, även om det hade fallit i bitar, bilderna blev liksom lite mer... känsla i! Jag kan inte förklara det på något annat sätt! /Tommy.
light 2018-08-16 08:19
Tack för info!
Hej Tommy.
Som Ragnar skriver, om lollipoppen är det primära målet och vad du vill visa oss, är nummer 1 det bästa. Jag tycker bäst om nummer 4, där vi också känner lite av miljön.
Med många vänliga foto hälsningar från Erik.
gorred 2018-08-15 00:00
Instämmer med Erik! Man behöver inte alltid så där förskräckligt kort skärpedjup.
//GöranR
Svar från Tovok 2018-08-15 19:25
Jag håller med er! Jag ville ju göra en symbolbild över Gränna, så visst är någon av de senare bilderna bäst för det ändamålet. Jag kan tycka att de sista bilden blev i rörigaste laget och att den näst sista tagen med bländare 8 är min egen favorit! :) Tack för kommentaren! :) /Tommy.
Bäst beror ju på vad du vill säga och hur du vill säga det. Jag förstorade och tyckte till. Fyran blev bra med både Grännasymbolen och en del Gränna. Tvåan minst lyckad, flaggstängerna lite oroliga i bakgrunden. Ettan OK om man vill visa polkagrisen.

Hur var det nu, ett objektiv gick sönder, är detta ersättaren?
Svar från Tovok 2018-08-15 19:37
Tack Måns! Jag ville göra en symbolbild över Gränna, så jag ville visa både polkagrisen och staden. Så visst är någon av de andra bilderna bättre, och min egen "favvo" är den näst sista, tagen på bländare 8. Ja, detta är ersättaren, du har koll du! ;) /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg