Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

En ovanlig syn den här sommaren...

Norbergs kyrka som speglar sig i en vattenpöl, idag efter gudstjänsten!

Inlagt 2018-08-05 21:40 | Läst 1300 ggr. | Permalink
Hej Tommy.
Ja så heldige har vi ikke været endnu her i Roskilde.
Det blev kreativt - godt fanget.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Tovok 2018-08-06 20:16
Tack Erik! Ja det är faktiskt riktigt skönt att det har blivit lite svalare och att det kommer lite regn. Men det skulle behövas mer! :) /Tommy.
Hej Tommy! Fint fångat. Välkommen bild.

Men påminner mig om vad som pågår. Hetta, eld och skyfall. Med stor sannolikhet ett väder med koppling till vårt nya klimat.

Hörde på Almedalen senaste klimatprognosen. 3,2 grader detta sekel. Det är förstås ingen prognos, vad om helst kan hända på 80 år, utan en framskrivning av vad som händer även om alla länder gör vad de åtagit sig betr utsläpp och klimatåtgärder.

F n har vi uppnått ungefär en grads global ökning. 3,2° innebär vad jag kan förstå ett globalt Gehenna. (Den dal utanför Jerusalem där sopor och avrättade missdådare dumpades och elden ständigt brann.)

Ledande EU-politiker (S) ska nu tag nya tag för att försöka stoppa subventionerna av fossila bränslen. Lycka till, men det och övrigt de nämner räcker inte alls.
Svar från Tovok 2018-08-06 20:23
Tack Måns! Ja, visst blir man fundersam, för att inte säga bekymrad! Man får hoppas att de som väljer att inte se och förstå, och kortsiktigt tänkande inte får så mycket rum... Fast jag är långtifrån säker...! ( Årets Torka började ungefär innan min Gotlandsresa, tror jag!) /Tommy.
Regn och vattenpölar är verkligen ingen vanlig syn den här sommaren.
Svar från Tovok 2018-08-06 20:19
Tack Margareta! Ja det är nästan så att man funderar vad det är som faller från skyn! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg