Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Jag köpte polarisationsfilter...

Jag har tänkt att köpa polarisationsfilter länge nu. Men jag tycker att det har varit för dyrt, ett filter kan ju kosta flera hundra. Så såg jag att en elektronikfirma reade ut pol-filter för 49 spänn! Igår slog jag till och köpte filter i tre olika storlekar så att jag kan ha dem på olika objektiv. Idag var jag nere vid sjön Noren och testade lite:

1. Man ska ju vrida på de här filtrena för att få fram effekten, Före:

2. ...och efter: 

3. 

4. 

Nog tycker jag att det här har potential...! :)

Inlagt 2017-10-22 19:51 | Läst 2077 ggr. | Permalink
Rapportera gärna vidare!

Jag fick ett polflter för en tid sen och har testat. Men inte kommit till den där kunnigheten att jag vet när det är dags.

En "tvärtomgrej" jag hittade var billack. Den verkar kunna återges så att speglingarna blir intressantare.
Svar från Tovok 2017-10-23 19:18
Det kommer absolut att bli flera bilder med filtren framöver, det här var inspirerande! Inte vet jag om man behöver så mycket kunnande. Jag tänker fortsätta testa friskt i alla fall! :) "Billack" vad är det? Ge gärna ett bildexempel, vetja! :) /Tommy.
Måns H 2017-10-23 19:51
Billack: Jag menar bilars lackering. Ibland speglar den omgivningen på ett intressant sätt. Jag har ingen bild med polfilter i sammanhanget. Men då jag testade filtret kunde det emellanåt framhäva speglingarna.

Ett annat sätt att framhäva lackens lyster som både proffsfotograferna och jag ofta använder är jättemycket med unsharp mask. Det kan man ju lägga på i efterhand. Här på en eldriven Merca, Almedalen 2016.

https://www.fotosidan.se/pools/view/9530/3491203.htm



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg