Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Pelargon, sommarstämning på kruka!

I alla fall om du frågar mej! :)

Inlagt 2017-07-11 21:35 | Läst 1068 ggr. | Permalink
Det ser ut som Mårbacka och visst kan jag hålla med. Jag har alltid mängder med krukor och urnor med perlargoner som dessutom måste stå under tak för att bli som finast, dvs någon måste vattna dem när man åker bort. Sommarens små pyssel...
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2017-07-12 23:29
Vi har också några, men de flesta ser ganska ledsna ut, men överlever gör det, år efter år... Därför är det kul att se några som är så fina som de här! :) Tack för din kommentar, Lena! :) (Jo, du jag fick en fråga av min äldsta dotter igår, som jag inte kunde svara på, men som jag är rätt säker på att du kan svara på... Finns det sjöhästar i Sverige? :) Hälsn. /Tommy.
Mmmm, känner den milda doften ända hit.
Svar från Tovok 2017-07-12 23:31
Lite kul när bilder kan förmedla även sådana känslor! Pelargoner är verkligen växter som "retar" alla sinnen. de lär ska vara ätbara också! :) /Tommy.
På 60 talet när man inte kunde hitta blommor i varje butik så var pelargon en vanlig blomma. Min mamma tog alltid sticklingar från blomman som var lätt att få nya rötter på. så pelargonen var vanlig i fönstren.
Sten
Svar från Tovok 2017-07-12 23:34
Åh jag minns hur mamma kunde plocka med sig sticklingar både här och var, och hur genant jag tyckte att det var. Men hon menade att sticklingar fick man faktiskt ta! Min mamma hade gröna fingrar hon! :) /Tommy.
Sommarkänsla, absolut! och jag gillar bäst de som har den där bleka vackra rosa, som du visar.
Svar från Tovok 2017-07-12 23:35
Och jag som är så förtjust i de djupt röda varianterna! Tack för kommentaren Lena! :) /Tommy.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg