Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Gotland 2017 - Vacker kväll vid Villa Muramaris.

Vi bodde i en stuga granne med Villa Muramaris. Det var en väldigt vacker kväll när vi kom hem från Fårö, så vi bestämde oss för en liten kvällsvisit i den vackra trädgården runt villan.

Det var makarna Johnny Roosval och Ellen Roosval von Halwyll som uppförde Villa Muramaris 1915-1917. De umgicks i dåtidens konstkretsar och Villan är ett riktigt konstverk i sig, och tillsammans med trädgården och skulpturerna som finns där är det en upplevelse att gå omkring där. Huset brann ner 2013, men nu har man nästan byggt upp det som det var innan branden.

1.

2. (Här bodde tydligen Gotlands första bil... ?!)

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Med det har jag i stort sett redogjort för vår Gotlandsresa 2017, och vi återvände hem med nyladdade batterier och upplevelser att leva vidare på. Kanske dyker det upp någon enstaka gotlandsbild framöver i bloggen ändå... vi får se! :)

Inlagt 2017-06-22 19:55 | Läst 3028 ggr. | Permalink
Vackra bilder i fint ljus, gillar detaljbilderna på fönster o dörr.
Svar från Tovok 2017-06-23 19:22
Tack Catharina, roligt att du gillade mina bilder! Glad Midsommar! :) /Tommy.
Fint att se !
Vackra bilder !
ing-marie
Svar från Tovok 2017-06-23 19:23
Tack Ing-Marie! Glad midsommar! :) /Tommy.
Fin rapport! Det var en förödande brand och hängivna ägarna med stor supporterskara har gjort en fenomenal insats att få Muramaris att resa sig ur askan. Återuppbyggnaden har enligt dina bilder skett med stor hänsyn och stor kompetens.

(Själv har jag bara varit på Muramaris nån enstaka gång, för länge sen. Då var jag ganska ambivalent inför den Italieninspirerade skapelsen. Visst var det fint - om än något förfallet just då - men lika främmande på Gotland som de nymoderna skapelser som nutiden hyllar. Ska försöka ta mig dit igen och känna efter vad jag tycker nu.)
Svar från Tovok 2017-06-23 19:35
Och jag som tycker att det är så vackert vid Villa Muramaris, och så inspirerande för en konstnärsnörd som jag...! :) Jag tycker att villan är en fin representant för sin tid. Det var ju rätt poppis med Italien då, så det är ju kanske inte så konstigt att huset har såna influenser. Samtidigt tycker jag, att det inte kan finnas på någon annan plats än just på Gotland. Materialet, färgsättning och även arkitekturen tycker jag minner mycket om gamla hus på ön. Sen tycker jag att det finns mycket inspiration även från Visby, och de finare husen inne i stan. Det är väl rätt naturligt att hus ser lite annorlunda från tid till annan. Annars skulle det nog verkligen kännas lite "pastisch", eller kuliss-artat, tycker jag i alla fall! Tack för din kommentar Måns, och glad midsommar! :) /Tommy.
Måns H 2017-06-23 19:53
Jag har nog blivit hemmablind - faktum är att dina Gotlandsreportage påmint mig om hur fint det är på ön!
Svar från Tovok 2017-06-23 20:08
Roligt att du säger det! Tack, vad glad jag blir! :) /Tommy.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg