Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Nötväcka.

Häromdagen läste jag en av alla dessa diskussioner om vilken utrustning man måste ha för att kunna fota fåglar. Jag tänker att det beror mycket på vilken typ av bilder man vill ta, och har man tur kan man ta fina bilder med vilken utrustning som helst, även på fåglar. Idag mötte jag nötväckan. Den är porträtterad med min Pentax K3 och 55-300.

Inlagt 2017-04-08 20:14 | Läst 1756 ggr. | Permalink
Ja så är det. Man tager vad man haver. Så gör man det bästa av det. Så en bild på en älg i granskog idag eller om det var igår. Tagen med 50 mm. Perfekt bild och älgen syntes. Nötväckan kanske bygger bo i det hålet, men först murar den igen hålet så det passar dennes kropp.
Sten
Svar från Tovok 2017-04-09 19:39
Jag gillar själv såna bilder som visar djuren i sin miljö, nästan som nån slags möte mellan landkapsfoto och djurfoto...! :) Ja, det var helt klart nötväckans lilla bo jag stod under, den var där runt ingången en lång stund medan jag stod och tittade. Den vågade dock sig inte in förrän jag hade gått därifrån. Tack för infon och kommentaren Sten! :) /Tommy.
En bild att vara nöjd med..
Mv/Gunte..
Svar från Tovok 2017-04-09 19:40
Tack Gunte! :) /Tommy.
Antar du använt den längsta brännvidden 300 mm vilket motsvarar c:a 450 mm på en småbildskamera och det bör väl räcka om du är nära nog. Bra blev det i vart fall.
🙂
Svar från Tovok 2017-04-09 19:45
Ja, jag tycker att brännvidd och omfånget tillsammans med att det är så lätt, det här objektivet, gör att det är idealiskt att ha med sig, och räcker ofta väldigt långt. Men det finns ju de som alltid tycker att det inte räcker till. Man kan ju inte kosta på sig hur mycket som helst på sin hobby... Då är det lite kul att se vad man faktiskt kan göra med en glugg som inte ens kostade tvåtusen spänn när jag köpte den! Tack för din kommentar Hans-Åke! :) /Tommy.
Nötväckan har hittat ett lämpligt hål, då kan man ju stå där och invänta den. En bra bild som visar mer än bara en fågel. Om man lär sej lite om fåglarnas beteende och vilken typ av miljö de föredrar etc kan man också komma ganska långt med fotograferandet, utan att vara ägare till de dyraste objektiven.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2017-04-09 19:47
Så är det ju med erfarenhet och kunskap når man alltid längst! Tack för klok kommentar Lena! :) /Tommy.
Så fin bild du har fångat på nötväckan! Läckert med motljuset på undersidan av stjärtfjädrarna.
mvh Lisa
Svar från Tovok 2017-04-09 19:48
jamen visst blev den väl ganska fin, det tycker jag med! Tack Lisa! :) /Tommy.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg