Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Egentligen hade jag andra planer för bloggen idag, men så kom sidensvansarna...!

Jag såg dem redan när jag klev ur bilen vid jobbet i morse.

1.

De satt i mängder uppe bland trädtopparna.

Men det var först på eftermiddagen, när de flög ner till baksidan av Mariagården för att äta av bären som det blev riktigt spännande. De satt nämligen precis utanför fönstren. Så jag kunde sitta och stå bekvämt och fotografera dem bara några meter ifrån, visserligen genom fönsterglaset men ändå... :)

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Ja, det blev många bilder, men det var ju så roligt!!! :)

Inlagt 2016-10-26 18:56 | Läst 1890 ggr. | Permalink
Trevligt! Sidensvansar är ju en av favoriterna att fota så här års! Synd att du fick fönstren emellan, men det är ju ändå fina bilder! Såg själv en mindre flock dra iväg från ett Rönnbärsträd här igår, men dom hanns aldrig med att fota, och återfanns aldrig efter det.. har tittat efter dom idag också, men såg inga! Igår var det regn, idag var det en hel del sol, så det hade varit fint..
Hälsn!
Svar från Tovok 2016-10-27 21:24
Ja, jag tycker att sidensvansarna är bland de vackraste, och jag tycker också att bilderna blev bra trots glas emellan. (Å andra sidan kan jag fundera på om de alls blivit till om jag inte hade kunnat gömma mig bakom glaset.) Tack Jan för din fina kommentar! :) /Tommy.
Fina bilder på Sidensvansarna. Även jag såg dem idag på väg till jobbet. Men jag hade ingen kamera med så jag får titta på dina bilder istället ;-)
Svar från Tovok 2016-10-27 21:25
Tack Ingela det var roligt att du tyckte om dem. Men UTAN kamera... Det händer nästan aldrig... Hur gör man då? ;) /Tommy.
Utmärkt fina bilder på dom där skönheterna sidensvansar! Dom har flugit förbi vår trädgård men inte behagat slå sig ned, ha det gott!/ Björn T
Svar från Tovok 2016-10-27 21:27
Tack Björn! Nä det har aldrig hänt mej heller tidigare, i alla fall inte i de här mängderna! Allt gott! :) /Tommy.
Fint! Hoppas de förflyttar sig några mil söderut i morgon då jag har en hel del bär som de kan ta sig an också. Visste du förresten att den heter pestvogel på nederländska? Svårt att förstå på en så fin fågel...
Svar från Tovok 2016-10-27 21:29
Tack Mark, kul att du gillade mina bilder! Sidensvansarna är riktiga favoritfåglar och det var roligt att komma så nära så många på en och samma gång! :) /Tommy.
Riktiga kanonbilder Tommy! En sån vacker fågel. Är det idegransbär den äter? Väldigt klara bilder, du har bra fönsterputsare.
Svar från Tovok 2016-10-27 21:31
Tack Stefan för e riktigt fin kommentar, den värmer ska du veta! Ja, jag tror att det är idegran... delar av den lär vara giftig. Uppenbarligen struntar sidensvansarna i det! :) /Tommy.
Trevliga fotoobjekt som du fångat fint. Jag har en rönn nedanför mitt fönster som sidensvansarna brukar kalasa på, men i år kom ett gäng björktrastar och åt upp alltihop på ett par dygn. Sidensvansarna vågade inte konkurrera om bären utan satt i en björk bredvid och iakttog festen.
Svar från Tovok 2016-10-27 21:32
I det här fallet hade inte någon annan en chans, så många som sidensvansarna var. Tack Sture för fin kommentar! :) /Tommy.
Aha, det är till dig dom har rymt nu :-)
Här har varit mer än någonsin i några dagar. Men nu är det rent på alla rönnar så dom har dragit vidare. Till dig då verkar det som.
Jättefina bilder fick du !
ing-marie
Svar från Tovok 2016-10-27 21:36
Ja, det verkar så... och de var kvar idag också, men inte så nära. Sen får vi väl se om de drar vidare, kanske mot Uppsala till Mark, som gett en kommentar lite högre upp. Han ville att de skulle komma till honom! Tack Ing-Marie för din fina kommentar! :) /Tommy.
En hel del riktiga guldkorn fick du..
Mv/G
Svar från Tovok 2016-10-27 21:36
Tack Gunte! :) Roligt att du tyckte det! :) /Tommy.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg