Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

En gråmulen dag i området där det brann, mellan Hästbäck och Stabäck.

Det blev en liten avstickare efter en samling i Karbenning idag till brandområdet som ligger alldeles intill. Stillheten, törs jag säga andäktigheten, är stark och påtaglig. Det känner jag varje gång jag stannar här. Inte ens de få bilarna som kör förbi på vägen förmår störa den nämnvärt. Jag tror att det har att göra med vördnaden och allvaret inför det som hände här för drygt två år sedan.

1.

2.

3.

4. Snyten heter sjön.

5.

6. Några prästkragar håller modet uppe.

6. Men lupinerna som blommade så enormt vackert sist jag var här och fotade har vissnat.

7. Ja, inte riktigt alla... ;)

8. Så några såna dära detaljer som nog bara jag lägger märke till... :)

9.

10.

11.

12.

13.

Inlagt 2016-10-18 21:07 | Läst 4020 ggr. | Permalink
Har tänkt åka dit men det har inte blivit av. Hoppas få tillfälle någon gång innan det är för sent. Fotografiskt är det ju intressant men alla brända träd och rötter. Fina bilder.
Sten
Svar från Tovok 2016-10-19 20:50
Ja gör det! Det är en väldigt speciell plats, eller område, kanske men bör säga, eftersom det är ett så stort område som drabbades. Kolla i så fall också in "Hälleskogsbrännan", naturreservatet som man har iordningställt i den södra delen av brandområdet (nära Västerfärnebo). Mina bilder är från norra delen, närmast mej! :) Tack Sten för din fina kommentar! :) /Tommy.
Fint bildreportage. Man blir lätt lite skakad inför nedbränd skog, men det har alltid varit ett naturlig sätt för skogen att förnyas. Den kommer igen, och det kan vara oerhört vackert när det börjar växa igen. Och det gör det.
Svar från Tovok 2016-10-19 20:54
Visst är det så, men att vara där väcker ändå känslor från de där dygnen då branden faktiskt hotade oss... så det är lite blandat... Men den övervägande känslan, eller kanske snarare intrycket när man är där nu är livets inneboende kraft, om livet som inte låter sig övermannas så lätt! :) Tack för din kommentar Ernst Göran! :) /Tommy.
Fin serie från det brandhärjade området. I den första och fjärde bilden tycker jag mig ana känslan du beskriver.
//Tommy
Svar från Tovok 2016-10-19 20:55
Tack Tommy, vad roligt att du tyckte det! :) /Tommy.
Körde genom ett hörn av brandområdet för drygt ett år sedan. Minns mest stora upplag av brandskadat timmer. Jag blev nästan besviken, för jag hade ju tänkt få bilder av de svarta träden medan de ännu stod kvar. Konstigt hur man tänker, en brandplats är ju inte främst till för att skapa scenerier för fotointresserade. Men visst kände jag av den där andäktigheten du beskriver. Den har du också fått med i dina bilder plus att livet ändå sakta återvänder.
Svar från Tovok 2016-10-19 21:01
Ja, här har man städat ganska så mycket och tagit till vara det man kan ta till vara. Jag har för mig att man "sparat" mera av brandlandskapet i naturreservatet "Hälleskogsbrännan" i andra änden av brandområdet vid Västerfärnebo. Där har jag dock bara varit en gång, har inte haft tid för mer! :) Tack för din kommentar Sture! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg