Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Det rör på sig - Humlornas tid...

I dag har jag varit ute och jagat i gräset. För att kunna vara lite på avstånd har jag använt Pentax 55-300 på K3:an. Den funkar bra för insektsfoto på lite avstånd. Lättare att följa med i de snabba vändningarna dessutom, även om man får skära bort lite oväsentligheter i kanterna. (Jag har dock inte "cropat" bilderna särskilt mycket.)

Humlorna verkar ha tagit över herraväldet i vår trädgård, även om det finns andra figurer också! :)

1.

2.

3. Åh hej...!

4. Finns det plats för en till...?

5. Joråsatt...!

6.

7. En stilla, romantisk stund...

8. ...tills den där dök upp!!!

9. Ja, jag måste ju ha med en spindel också, även om den är liten! :)

Inlagt 2016-07-18 21:59 | Läst 1180 ggr. | Permalink
Du har verkligen lyckats med fokuseringen! Det är vad jag tycker kan vara knepigt med 55-300. Autofokuset hänger inte med om det inte finns distinkta former för det att fokusera på. Vad jag måste göra är att träna på manuell fokusering. Tekniskt sett enkelt nog. Det sitter en omkopplare på objektivet där jag kan stänga av autofokus. Man kan visserligen fokusera manuellt även med autofokuset på, men då blir det lätt konflikter i systemet, där jag drar åt ena hållet och fokusmotorn åt det andra.
Svar från Tovok 2016-07-19 23:11
Tack Ernst Göran! Ja, jag tycker också att fokuset blev ovanligt bra! Det verkar som om den här zoomen funkar riktigt hyfsat, jag har haft sämre, och det är nog väldigt olika. Den här gången har jag uteslutande använt mig av kontinuerlig följande autofokus, och det fungerade över förväntan! Det är å andra sidan också en fråga om att trimma i sig på resp. objektiv. Man får dessutom börja om från början när man har lagt av sig efter en tid, tycker jag. (Jag en hel del "misslyckade" rutor från den här fotosessionen, det ska jag inte sticka under stol med! :) /Tommy.
Härliga bilder!
Svar från Tovok 2016-07-19 23:12
Tack Stefan, roligt att du tyckte det! :) /Tommy.
Fina bilder och färger!
Svar från Tovok 2016-07-19 23:12
Tack för den snälla kommentaren, Danne! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg