Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Träd in i dansen...

Idag har vi firat folkdansmässa, (Gudstjänst), i Norbergs kyrka. Ganska många var det som kommit för att fira tillsammans med oss, folkdansare, kyrkokören, musiker, allt dirigerat av Margareta Nordlund, kyrkomusiker. Här är några bilder från repetitionerna.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det är något alldeles speciellt att uppleva när dansen, (och för all del andra kreativa uttryck), flyttar in i gudstjänsten. Oanade djup öppnas och både dansen och gudstjänsten får en djupare innebörd, i livet för livet...

Träd in i dansen, i dansen för livet, där inget är givet, men mycket kan ges...! :)

Inlagt 2016-05-22 21:47 | Läst 2534 ggr. | Permalink
Intressant med dans och religion, det är ett urgammalt samband, dock inte tillåtet överallt.
Svar från Tovok 2016-05-23 19:39
Nej, det finns gott om människor som tycker att det viktigaste är att avgränsa och begränsa. Men som du säger det är något ursprungligt i just dansen, att kunna uttrycka så mycket som inte går på annat sätt. DET blev väldigt tydligt i mässan igår! Tack för din kommentar Stefan! :) /Tommy.
Värdefullt att du dokumenterar verksamheten i församlingen. Själv har jag aldrig sett dans i Svenska kyrkan, bara i frikyrkan, så detta var en intressant nyhet för mig.
Svar från Tovok 2016-05-23 19:54
Tack Magnus! Ja, det kanske är så att jag sitter på en "bildbank" som är ganska unik, (även om alla bilder kanske inte är så märkvärdiga, (fast en del är jag rätt nöjd med). Kameran har ju hängt med mig i tio år nu, (i höst faktiskt), i både högtid och vardag, gudstjänst och annan verksamhet, glädje och sorg. Jag kanske borde göra något av det... Frågan är bara vad?, och hur?... ("Tio år med kameran i Guds-tjänst, kanske! ;)
Just den här mässan, "Träd in i dansen" är just en folkdansmässa för folkdansare, kör och orkester som är skapad av Per Harling, populär präst i Svenska kyrkan och Susanne Bågenfelt som är kyrkomusiker i den samma. Den är en av de mer populära speciella gudstjänsterna, men det finns flera, och just så här års dansas det nog en hel del även i våra kyrkor. Jag tror att det finns ett stort behov av att uttrycka sig med hela sin person och med hela sin kreativitet även i Gudstjänsten och att det faktiskt finns utrymme för det! Roligt att du väckte tankar! Tack för det Magnus! /Tommy.
NHärligt färgglada bilder från din kyrka!/ Björn T
Svar från Tovok 2016-05-23 20:25
Ja, det var kul! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg