Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Idag ville jag verkligen fotografera fåglar...!

Jag ville ju naturligtvis testa vad nya telezoomen går för. Var hittar man fåglar att fota i Norberg när man har varit för slö för att ställa iordning fågelmatning hemma? Jag hamnade uppe vid hembygdsgården Karlberg. Det brukar vara mysigt där uppe, inte minst så här års, då det brukar vara så lugnt och stilla. Men fåglar? Nja, det var mest några gräsänder som ville bli fotograferade. Alla andra fåglar höll sig på avstånd.

1. Men, för all del, gräsänder är ju vackra fåglar!

2.

3.

4. Och ljuset var ju fint, åtminstone den stunden.  

5. Sen hittade jag en fågelmatning som jag stod och spanade på ett tag. Hackspetten vågade sig fram efter en stund.

6. Så även nötväckan.

Annars höll fåglarna sig som sagt på avstånd och det blev fotografering av det jag brukar fota, växter och detaljer av både natur och hus. Men mer om det en annan dag!

Inlagt 2015-12-19 19:41 | Läst 1273 ggr. | Permalink
Du börjar på rätt ställe! För att ta bra fågelbilder måste man öva, öva, öva och då fungerar vilka fåglar som helst. Gräsänder är fina tycker jag och ofta mycket tacksamma. Jag gillar bild två med speglingen. Jobba på bara. Testa att fånga gräsänder när de flyger eller när de badat och avslutar med att flaxa till precis vid ytan. Det brukar bli roliga bilder och ger en bra idé om vilka slutartider som är lämpliga för fåglar av den storleken.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2015-12-20 21:41
Tack för tipsen Lena! Det där med övningen gäller ju för alla motivtyper, eller hur? Tyvärr har det varit alltför sporadiskt med fågelfoto för min del genom åren. Men nu har jag mer eller mindre bestämt mig för att jag ska försöka med att mata fåglarna under vintern i vårt äppelträd som ligger på bekvämt fotoavstånd från vår förstukvist. Vi får se hur det går...! Fortsättning följer förhoppningsvis! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg