Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Max-iso mitt i natten!

Ja, jag ville provocera nya kameran igår bara för att testa. Jag minns att jag gjorde samma sak när jag hade skaffat k5:an för fyra år sedan. Bilden då blev inte heller helt lyckad. (Det blev bättre när jag lärde mig hur kameran fungerade, förmodligen blir det samma sak nu.) Båda kamerorna kan ta bilder vid iso 51200. Inte för att det har någon jättestorbetydelse rent praktiskt, man jag har använt det kreativt vid några tillfällen. Så sent igår kväll tog jag den här bilden.

Pentax K3, Sigma 17-70:2,8-4,5, @70 mm, f/4,5, 1/3 s, Iso 51200, handhållet skall väl erkännas :)

Det var egentligen alldeles för mörkt för att fotografera alls och bilden är också mörk och underexponerad och gör inte alls kameran rättvisa. Jag är ändå lite fascinerad att det överhuvud taget går att skapa foton under de här förhållandena. Jag tycker dock att k3:an lyckas något sämre än k5:an. De brusar ungefär lika mycket och det kan man leva med i såna här lite mer "experimentella" bilder. Det finns dock lite "bandning" i bilden som stör och som inte uppstår på samma sätt hos k5. Men hur som helst så kommer jag nog fortsätta att ta såna här chansningsbilder framöver även med K3:an. Blir det inte lika bra, så finns ju k5:an kvar! :)

Sen kan man ju ta allting ett steg längre och leka med bilden lite!

1. "Normalfixad", dvs. som jag brukar fixa mina bilder.

2. Svartvit, kunde ha varit mera kontrast.

3.

4.

Jag tycker ju att det är snyggt med brus! (I alla fall i rätt sammanhang!:)

Inlagt 2015-07-10 22:40 | Läst 831 ggr. | Permalink
En brusig bild är ofta väldigt snygg och skapar en egen stämning och känsla. Tänk så många varmframkallade Tri-X bilder som prytt fototidningarna genom år3n. Snyggt!/ Björn T
Svar från Tovok 2015-07-11 22:28
Jo jag tycker det i alla fall! Jag minns att jag använde mig av T-max 3200 en hel del i slutet av 80-talet när jag plåtade med film som allra mest. Jag köpte också en färgfilm tillverkad av Konica som också hade en känslighet på 3200. DOM var det korn i vill jag säga! Men det blev bilder det också, några bra, många dåliga, precis som idag! :) Tack för din kommentar Björn! Uppskattas! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg