Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

I stort sett meningslösa högar...

I varje fall på bild! :)

En hög med granit.

En hög med ved.

En hög med skiffer.

Det blev en liten övning i gråskala idag!

Inlagt 2014-04-01 20:36 | Läst 1618 ggr. | Permalink
Gillar dina meningslösa bilder, det är min specialitet, att göra det meningslösa meningsfullt! Dom har en lång tonskala, men är i mitt tycke lite för gråa, lite mer svärta så har du nog det optimala. Fast det mest optimala är när man gör dom precis som man vill, o står för det! Väldigt bra bildide`, med tre olika material o strukturer. Ha det gott, LO
Svar från Tovok 2014-04-01 21:00
Ja, jag har nog halvt omedvetet låtit mig inspireras av dina bilder idag! Jag tycker att det är svårt det där med svärtan i svartvita bilder, jag tycker att det är svårt att se det förrän efteråt när jag är klar med dem i PSE. Nu ser jag att granitbilden ju är väl grå, medan vedbilden är jag ganska nöjd med. Hur jobbar du med dina SVV bilder lite mer i detalj, har du några bra tips? Tack för kommentaren!! :) /Tommy.
Vet inte om du fotar i sv eller gör om dom till det i redigeringsprogrammet?
Om du har en färgbild du vill göra till sv öka först färgstyrkan rejält först- tok mycket färg alltså- sen gör du om det till sv. För att få fram kraften/det Där/detaljerna så är det bara att dra i reglaget i tex lightroom
där kontrasten, högdagrar, skuggor, vita, svärta och även exponeringen ska ökas minskas och balanseras med varann. Handlar om att Våga. Ju mer du "leker-vågar" desto mer kommer det synas i bilderna att du har kvalite rakt genom bilderna. Och detta är inget jag menar att jag skulle veta bättre om än någon annan, och du får inte tolka det som att jag tror att du inte kan, se det som lite allmänt svammel från min sida. =)

//Johanna
Svar från Tovok 2014-04-03 11:34
Tack Johanna för dina konkreta och handfasta tips! Som sagt jag uppskattar dem mycket! :) Vad gäller dina tips om det svartvita, så vet jag ju att man ska ta i mer än vad man vågar... Jag ska absolut testa dina råd så fort jag får tid över! Ha det gott! /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg