Tommys hörn av bloggosfären

Bilden i främsta rummet!

Den gamla vägen, genom allén till Gunnilbo kyrka.

I liggande format...

Och stående.

(Skulle för övrigt aldrig våga köra 70 km/tim på den här vägen!)

Inlagt 2014-03-05 20:29 | Läst 2031 ggr. | Permalink
Lite sagoslottskänsla i den andra bilden, inte minst tack vare ljuset i fjärran. Men det kan ju också ges en andlig tolkning, även om det inte var min första känsla.
Svar från Tovok 2014-03-05 20:43
Båda har nog varit min känsla oxå varenda dag när jag har åkt förbi och sett det. I dag tyckte jag att ljuset var rätt fint dessutom, så då stannade jag till! Tack för din kommentar J-O! :) /Tommy.
Fint ljus och bild nummer två är extra tilltalande. Känns som man vill gå in i bilden och promenera på den vägen . Lite roligt med de här grusvägarna som finns här och var med 70-skyltar. Vi har några sådana också. Jag tror aldrig jag kommit över50, och då får man kämpa och ligga i :)
Svar från Tovok 2014-03-07 11:33
Hej Annelie, jag såg just att jag hade missat att svara på din kommentar. Jag har nog helt enkelt missa att trycka på "ok" knappen, för jag har för mig att jag satt o skrev på ett svar! Tack för kommentaren. Jag har väntat just på rätt ljus för motivet, tittat efter det varenda dag under de veckor jag har åkt förbi platsen.Och den här dagen så föll ljuset så fint på kyrkan. Det blev en fin kontrastverkan mellan mörker och ljus, tycker jag! :) /Tommy.
Det här var väldigt fint och 70 känns som vansinne. Här vill man ju smyga fram.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2014-03-06 09:28
Ja, visst ser det ganska mysigt ut! :) /Tommy.
Köra 70km timmen och samtidigt fota...då blir det nog en del "närbilder" på trädstammarna. =)

//Johanna
Svar från Tovok 2014-03-06 09:30
För att inte snacka om rörelseoskärpan som skulle bli! :) I värsta fall skulle man nog kunna köra rätt in genom kyrkporten som syns längst bort...! /Tommy.
Bra bilder. Stående format blev perspektiviskt starkast. Det ser ut som om det stående formatet är taget med en kortare brännvidd?
Jo - man kan ju undra över sättningen av hastighetsgränser. Det finns gott om lantliga småvägar som har 70 - men där man nog hamnar ute i terrängen om man försöker. Samtidigt är det 70 på motorvägsutfarter i Stockholm. Vad är det för poäng med motorvägen då?
Jag kör inte 70 på ovannämnda småvägar - och inte heller på motorvägar. Jag anpassar farten efter väg och trafikförhållandena, och skiter i byråkraternas uppfattning om saken.
Svar från Tovok 2014-03-06 10:50
Tack Peter! Jag tycker också att den stående bilden blev "bäst", även om jag tycker det är kul att testa lite olika uttryck! Vad gäller brännvidden är det precis tvärtom mot vad du säger. Jag har använt min normalzoom, Sigmas 17-70/2,8-4,5. Den liggande bilden i det mer vidvinkliga läget och den stående inzoomat till nära 70 mm. Vad gäller hastigheten tycker jag mest att det var lite humor att det står en 70-skylt på den platsen. :) /Tommy.
syntax 2014-03-06 14:08
Naturligtvis! jag skrev fel. Det är illa när man blandar ihop sådant... :-(
Den där allen är häftig.
Jag har en bild i dimma
Marianne
Svar från Tovok 2014-03-07 11:35
Ja, den är ju som gjort för att fotograferas. Det blir alldeles säkert fler stopp vid Gunnilbo kyrka! :) /Tommy.
Åååh, vilka vackra bilder! Som hämtat ur en sagobok!
Ha det så gott!
Svar från Tovok 2014-03-07 11:36
Tack Helene! Ja ibland, när man har "fotoögonen" på så hittar man motiv som retar fantasin lite extra! :) /Tommy.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg